AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi’ndeki fizyoterapistler, hekimin belirlediği teşhise göre tedavi programlarını planlayıp uygulamaktadır.
Kişinin doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle oluşan kalıcı veya geçici yetersizliklerinin, bazen de sınırlanmış olan fonksiyonel kapasitesinin belirlenerek tedavi edilmesi, psiko-sosyal ve mesleki açıdan desteklenerek günlük yaşamda maksimum bağımsız duruma gelmesini amaçlayan tedavi programıdır.
Nörolojik hastalıklar (Cerebral Palsy, Hemipleji vb.), kas hastalıkları, genetik, metabolik bozukluklar ve çeşitli ortopedik hastalıklara yönelik hizmet verilmekte olup, tedavi öncesi ve süresince değerlendirmelerle takipler sürdürülmektedir.
Uzay terapisi, fizik tedavi ve rehabilitasyona destek bir tedavi yöntemi olarak kas kuvvetini ve elastikiyetini arttırarak bireyin denge ve koordinasyonu geliştirir.
Uzay terapisi, belirli bir fonskiyonel beceriye odaklanır, erken dönemde postoperatif rehabilitasyona izin vererek rehabilitasyonu emniyetli kılar. Hastanın herhangi bir hareket veya fonksiyonel beceriyi hemen hemen “bağımsız” olarak yapmasına izin verir.
Tam veya kısmi ağırlık taşıma tipinde yapılan egzersizler hastada güven hissi sağlar ve fonksiyonel becerilerin (oturma, emekleme, ayakta durma, yürüme, tırmanma, sıçrama) gelişimini ve ilerlemesini destekler.
Hidroterapi, fizik tedavi ve rehabilitasyona destek bir tedavi yöntemi olarak, suyun özelliklerinden faydalanılarak uygulanan tedavi biçimidir.
Hidroterapist ve fizyoterapistlerin hazırladıkları spor egzersiz programı yaklaşık 35 derece sıcaklıkta 100 cm. derinliğindeki tedavi havuzunda uygulanmaktadır.
Engelli Raporu’nda ortopedik engeli tanımlanan kişiler, komisyon değerlendirmeleri sonunda fizyoterapistler tarafından uygun görülen bir hidroterapi programına yazılır ve tedavi süreci başlar.
AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi, Duyu Bütünleme sertifikası olan fizyoterapistleri ile özel dizayn edilmiş duyu bütünleme odasında bu hizmeti vermeye devam etmektedir.
Duyu Bütünleme Terapisi çocuklarda duyusal süreçte gelişen sorunları (motor gerilik, sürekli ağlama, seslere aşırı veya az duyarlılık, vb.) azaltmak için çocuğa dışarıdan duyusal uyarı verip organize olmasını ve organize olan çocuğun adaptif cevap açığa çıkarmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Duyu Bütünleme ile çocuğun çevresiyle olan sosyal, duygusal ve fiziksel etkileşimine pozitif katkı sağlanmaktadır.