ZeyÇo Çocuk Eğitimleri

26 Nisan 2024

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), okul öncesi eğitim programı “ZeyÇo Çocuk Eğitimleri” ile çocukların fiziksel, sosyal, dil ve bilişsel gelişim alanlarını destekliyor.

 

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’deki uzmanlar tarafından, içeriği Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun olarak hazırlanan ZeyÇo Çocuk Eğitimleri bir okul öncesi eğitim programdır. ZeyÇo Çocuk Eğitimleri; 3-4 yaş arası çocuklara yönelik Oyun Grubu, 5-6 yaş arası çocuklara yönelik Okula Hazırlık Grubu’ndan oluşmaktadır.

ZeyÇo Oyun Grubu’nda çocukların; oyun ağırlıklı etkinliklerle yön, şekil, renk gibi kavramların kazanımı amaçlanmakla birlikte yönergelere uyma, gruba dâhil olma gibi sosyal becerilerinin de gelişmesi hedeflenmektedir.

ZeyÇo Okula Hazırlık Grubu’ndan eğitim alan 5-6 yaş arası çocuklarda ise çocuğun dil ve bilişsel gelişimi, psiko-motor becerileri, sosyal ve duygusal gelişim alanları desteklenerek okula hazır hâle gelmeleri amaçlanmaktadır.

Eğitim içeriği Türkçe dil, matematik, sanat, oyun, drama gibi planlı ve yapılandırılmış etkinliklerle birbirini desteklemektedir. ZeyÇo Eğitimleri haftada 2 gün gerçekleşmekte ve 15 hafta sürmektedir.

ZeyÇo Çocuk Eğitimlerine katılan çocukların ebeveynlerine yönelik gerçekleştirilen Anne Destek Programı ise modüler bir eğitim programıdır. Annelerin çocuk gelişimi konusunda bilgi sahibi olarak çocuklarının gelişimlerini sağlıklı yönde desteklemeleri ve çocuklarıyla etkili iletişim kurarak aralarındaki ilişkiyi güçlendirmeleri amaçlanmaktadır. Eğitimlerde aktivite, oyun ve ödevlerle olumlu davranışların kalıcı olması sağlanmaktadır.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı