Yeşilay ve Zeytinburnu Belediyesi iş birliği 1 yılını doldurdu.

02 Şubat 2022

Zeytinburnu’nda tütün, alkol, uyuşturucu madde, kumar ve internet bağımlılığı ile mücadele için kurulan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’nde; 2 klinik psikolog, 1 sosyal hizmet uzmanı ve 1 halkla ilişkiler uzmanı hizmet vermektedir.

 Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ve Zeytinburnu YEDAM’da hizmet veren uzmanlardan bir koordinasyon ekibi oluşturulmuştur. İki kurum arasında yönlendirmeler yapılmış ve ihtiyaç sahiplerine doğru, yerinde ve birbirini tamamlayan hizmetler sunulmuştur.

Ücretsiz olarak psikolojik ve sosyal destek sağlayan merkezde danışanların sosyal yaşama uyumunu arttırmak için Resim, El Sanatları, Mutfak, Spor, Grafik Tasarım ve Bitki Atölyeleri yapılmaktadır.

Yeniden hayata kazandırılmaları için bireyleri destekleyen merkez, aynı zamanda bozulan yaşam düzenlerinin onarılması ve ilişkilerinin sağlıklı devam etmesi için aile ve yakınlarına da destek vermektedir.

Merkezefendi Mahallesinde hizmet veren Zeytinburnu YEDAM’a bilgi ve randevu için 115 ya da 444 79 75 YEDAM Danışma Hattı’nı arayarak ulaşılabilmektedir.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı