Pandemi Döneminde ‘Online Terapi’ Hizmetine İlgi Arttı…

08 Eylül 2021

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’in, Evde Psikolojik Danışmanlık ve Online Terapi hizmeti için pandemi dönemi başvurularında yoğun bir artış meydana geldi. AKDEM Merkez Koordinatörü Bihter Erdendoğdu, “Online terapinin özellikle pandemi döneminde avantajlarını fazlaca gördük. Bu konuda dünyada yapılmış çeşitli çalışmalar mevcut. Bu çalışmalar online terapinin de yüz yüze terapi kadar etkin olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

 

AKDEM, yüz yüze destek alma imkanı olmayan danışanlara online terapi; evden çıkmasına fiziksel engeli bulunan hastalara ise psikolojik danışmanlık hizmeti sunuyor.

AKDEM Merkez Koordinatörü Uzman Psikolog Bihter Erdendoğdu, Evde Psikolojik Danışmanlık ve online terapi hizmetinden kimlerin faydalanabileceği konusunda bilgi de verdi. Erdendoğdu, “Evde Psikolojik Danışmanlık Hizmeti, fiziksel hastalıkları sebebiyle evden çıkamayan hastalara yönelik bir hizmettir. Başvuru yapan kişilerin evi sosyal çalışmacılar tarafından ziyaret edilerek inceleme gerçekleştirilir. İncelemenin amacı; başvuru sahibinin ihtiyaç duyabileceği hizmetleri belirlemek, belediyemizin sunabileceği her türlü hizmete erişimini sağlamaktır. İnceleme sonucunda uzman psikolog tarafından evde psikolojik destek verilmeye başlanır. Online Terapi ise, kişinin terapisti ile yüz yüze görüşme sağlayamayacağı durumlarda internet üzerinden psikoterapi hizmetinin sağlanmasıdır. Bu hizmet AKDEM’de pandemi dönemi ile birlikte başladı.

Uzman Psikolog Bihter Erdendoğdu, pandemi dönemi ile birlikte başlayan online terapi seanslarına ilginin çok fazla olduğunu bununla birlikte hastanın durumuna göre evde gerçekleştirilen Evde Psikolojik Danışmanlık Hizmeti’nin de ihtiyaç duyanlar için çok değerli bir çalışma olduğunu belirtti.

“HASTA KADAR BAKIM VEREN KİŞİLERİN DE DESTEĞE İHTİYACI VAR.”

 Uzman Psikolog Bihter Erdendoğdu, hasta kadar hastaya bakım sağlayanların da psikolojik desteğe büyük ihtiyaç duyduğunu belirtti. Erdendoğdu, “Bakım gereksinimi olan bireye veya yaşlıya bakım verenlerin yaşadığı strese bakım veren yükü denir. Dolayısıyla hasta yakınlarının bakım veren yükü zaman içerisinde artmaktadır. Birçoğu psikolojik desteğe ihtiyaç duymaktadır. Ancak, genellikle sürekli evde olduklarından, psikoterapi seanslarının olduğu günlerde, hastaya bakması için evde bakım ekibinden bir hasta bakıcı görevlendirilir ve kişinin AKDEM’e ulaşımı sağlanır” dedi.

AKDEM ‘EVDE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK’ VE ‘ONLİNE TERAPİ’

 AKDEM, Evde Psikolojik Danışmanlık ve online terapi hizmetine başvuran bireylere ihtiyaçları doğrultusunda psikologlar tarafından destek sağlanıyor. Kişinin durumuna, hastalığına ve bakım verenin psikolojik durumuna göre değerlendirilerek çözüm sunuluyor. Psikologların gözlemleri sonucunda danışan, terapiye ihtiyacı olduğu tespit edildiğinde dilerse yüz yüze dilerse online olarak terapi alabiliyor.

Uzman Psikolog Bihter Erdendoğdu, AKDEM’de terapilerin klinik psikologlar tarafından yapıldığını, kişilere çok çeşitli psikolojik desteğe ulaşma imkanı sağlarken hzimetin son derece nitelikli olmasına özen gösterdiklerinin altını özellikle çizdi.

Erdendoğdu, pandemi sürecinde başlayan online terapi ile bugüne kadar 214 kişiye 738 seans hizmet verildiğini, Evde Psikolojik Danışmanlık Hizmetinden ise 196 kişinin 605 seans alarak faydalanğını belirtti

Psikolojik destek almak için AKDEM’e gelerek ya da www.akdem.org.tr üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Hizmetler hakkında detaylı bilgiyi (0212) 413 11 11’i arayarak öğrenmek mümkün.

 

 

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı