İlk Besin: Anne Sütü Atölye Çalışması Gerçekleştirildi.

07 Haziran 2024

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), Dünya Süt Günü kapsamında “İlk Besin: Anne Sütü” Atölye çalışması düzenlendi. Etkinlikte, bebeğin gelişiminde anne sütünün önemi vurgulandı.

 

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), anne sütünün bebeğin gelişimindeki önemine dikkat çekmek için “İlk Besin: Anne Sütü” atölye çalışmasını hayata geçirdi. “Doğum sürecinin ve Güvenli Bağlanmanın Emzirmeye Etkisi” konusuyla Klinik Psikolog R. Gülçin SANLI’nın sunumuyla başlayan atölye çalışması, Anne-Bebek Eğitmeni, Hemşire Esra ERTUĞRUL’un “Emzirme Danışmanlığı” konusuyla devam etti. ERTUĞRUL emzirirken dikkat edilmesi gerekenleri ve emzirme pozisyonlarının nasıl olması gerektiğine dikkat çekti. Atölye çalışmasının son konuğu Diyetisyen Zeynep Sude ÇAKAR’dı. Çalışma ÇAKAR’ın, “Anne Sütünün Önemi ve Emziren Annenin Beslenmesi” konusuyla son buldu.

 

Üç oturumdan oluşan atölye çalışmasında katılımcılara sağlıklı atıştırmalık ve içecek ikramının yanı sıra emzirme önlüğü hediye edildi.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı