Hayati İnanç ile “İnsan Anlaşılmazsa Solar” Semineri Yoğun İlgi Gördü…

22 Aralık 2021

Zeytinburnu Belediyesi AKDEM’in Çarşamba Seminerleri kapsamında düzenlediği “İnsan Anlaşılmazsa Solar” semineri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), 14 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen “Çarşamba Seminerleri” ile bireyleri eğitim, psikoloji, iletişim, çocuk gelişimi, sağlık, beslenme gibi çeşitli alanlarda desteklemektedir.

2021 yılının son seminerinde AKDEM, ezbere bildiği 7000 beyit ile divan edebiyatının yaşayan abidelerinden biri olan Hayati İnanç’ı ağırladı.

İnanç, “İnsanın olgunlaşması için aklının ve kalbinin terbiye edilmesi lazım. Açlık deyince hepimizin aklına gelen belli, mide açlığı, neyle iyileşir bu hastalık illet-i ‘a deva mahz-ı gıdâdır çorba evet ekmek çorba bu işe iyi gelir. Ben denedim iyi oluyor. Açlığın biri bu mide açlığı çaresi ekmek çorba tamam. Kafa açlığı var bir de kolay kolay fark edilmiyor. O nasıl giderilir? Ekmek ona yarar mı? Hayır! O bilgi ister bilgiyle doyar. Gönül açlığı var. Bilgi orda işe yarar mı? Hayır! Sevgiyle doyar. Feyz ile doyar. Kalpten kalbe yayılan feyz ile doyar. Üçü de tatmin olmazsa üç açlıkta giderilmezse insan eksik kalır” sözleriyle seminerine başladı.

Yaşadığı olaylar ve hikayelerden örnekler veren Hayati İnanç, lüzumsuz işlerle uğraşmadan, kişinin kendisini mutlu edecek işlere yönelmesi gerektiğini, hayatın ölümle sınırlı olduğunu ve o sürecinde kısa olduğunu belirtti. Ahirete de hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen İnanç, insanlara yardım etmenin ve insana yatırımın önemine de değindi.

Divan edebiyatı ile günümüze ışık tutup, neleri kaybettiğimizi, neleri kazanabileceğimizi ve kültürümüzü anlatan İnanç, mizahi anlatımı ile güldürürken düşündürdü.

Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen seminer sonrası Sosyal Yardım İşleri Müdürü Sami Ünlü, Hayati İnanç’a çiçek ve plaket takdim ederek teşekkürlerini iletti.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı