“Gelişim Değerlendirme Ünitesi” Hizmete Girdi

23 Nisan 2021

0-6 yaş grubundaki çocukların gelişimlerinin değerlendirildiği “Gelişim Değerlendirme Ünitesi”, Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’de hizmete girdi.

Gelişim Değerlendirme Ünitesi Zeytinburnu’nda ikamet eden 0-6 yaş arası çocukların bilişsel, duygusal, psikomotor, öz bakım ve dil alanlarındaki gelişimsel değerlendirilmesi yapılmaktadır. Yaşından beklenen gelişim düzeyini değerlendirmeyi amaçlayan “Gelişim Değerlendirme Ünitesi” Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM)’de hizmete başladı. Üniteye başvuran çocukların, uzmanlar tarafından değerlendirmeleri yapılmakta ve gelişimsel bozukluk gösteren çocuklara yönelik olarak erken müdahale programı hazırlanmaktadır.

AKDEM Gelişim Değerlendirme Ünitesi’nin açılışını yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin üniversitelerle iş birliği halinde kapsamlı bir şekilde çalışarak ilçedeki tüm 0-6 yaş arasındaki çocuklara hizmet edeceğini söyledi. Başkan Arısoy, “AKDEM üzerinden bizlere müracaat eden bütün aile bireylerinin çocuklarını Gelişim Değerlendirme Ünite’mizde uzmanlar eşliğinde izlemeye alıp, teste tabii tutarak kapsamlı bir gelişim raporu hazırlayacağız. Böylelikle bazı kritik durumlarda erken tanı imkânları ortaya çıkacak. Çocuklarımız bizim için çok önemli, dolayısıyla bu uygulamayı da çok önemsiyoruz.” dedi.

AKDEM Gelişim Değerlendirme Ünitesi’nde çocuğun genel gelişimi ile ilgili detaylı bilgiler alınarak uzmanlar tarafından değerlendirmeler yapılmakta ve çocuğun gereksinimine göre hangi değerlendirme araçlarının kullanılacağı belirlenmektedir. Değerlendirme sonucuna göre çocuğa uygun bir öneri raporu hazırlanarak ebeveyne sunulmakta ve çocuklarının gelişim sürecinde güçlü ve zayıf yönlerini görüp, gelişim geriliği, otizm, dikkat eksikliği, hiperaktivite gibi acil müdahale edilmesi gereken hastalıkların erken tespiti sağlanmaktadır. Geç fark edilen gelişimsel problemler çocukların ve ailelerin yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu ünite, çocuklarda gelişimin aksayan yönlerinin erken fark edilebilmesi ve uygun önlemlerin alınabilmesini sağlamaktadır.

Randevu için, AKDEM Gelişim Değerlendirme Ünitesi’ne direkt müracaat edebildiği gibi web sitemizden programa başvurada bulunabilirsiniz.

HİZMETE GİT
BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı