Dursun Ali Erzincanlı ile Şiir ve Naat

08 Nisan 2022

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), Ramazan Seminerleri kapsamında Dursun Ali Erzincanlı’yı Zeytinburnu halkıyla buluşturdu. Erzincanlı okuduğu şiir ve naatler ile vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

AKDEM’in başarılı çalışmalarından biri olan ve 8 yıldır düzenli olarak Zeytinburnu halkına Ramazanın huzur veren atmosferini birlikte yaşayabilmek adına “Ramazan Seminerleri” gerçekleştirilmektedir.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy seminerde yaptığı selamlama konuşmasının sonunda sözlerini; “Büyük Zeytinburnu ailesine de hep teşekkür ediyoruz her zaman olduğu gibi bize bu imkanları üretmemize fırsat sağladığı için. Ben tekrar ramazanınızı tebrik ediyorum.” diyerek tamamladı.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincanlı, “Kişi sevdiğine benzer seven sevdiğine benzer. Bu sevenin elinde değildir. Sevginin gücüdür. Ne kadar çok severse insan o kadar çok sevdiğine benzer. Zamanla bu sevgi ona dönüştürür. Şimdi peygamber efendimiz (SAV) şehrimizde olsaydı ne olurdu? Bizdeki değişiklikler çok tanıdık. Şu an Ramazan-ı Şerifteyiz. Sabah namazının kaçta olduğunu biliyoruz. Akşam ezanın kaçta okunduğunu biliyoruz. Ezberliyoruz bir ay boyunca, kimseyi kırmıyoruz. Sabırlı olmaya çalışıyoruz. Kuran-ı Kerimle hemhal oluyoruz. İbadetlerimizi yapıyoruz yani peygamber efendimiz bizim şehrimize gelseydi ramazan olurdu. Şu an belki de efendimizin olmadığı bir asr-ı saadeti yaşıyoruz. Yani peygamber efendimizi (SAV)  göremediğimiz bir asri saadeti yaşatıyor Ramazan-ı Şerif bize.” sözleriyle Peygambere duyulan sevgiyi anlatan Erzincanlı,  “Selam Olsun, 40 Yaşındasın, Yemenli 11 Kadının Hikâyesi” gibi şiirleri seslendirdi.

Ramazan ayı boyunca her Perşembe günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek olan AKDEM Ramazan Seminerleri’nin bir sonraki konuğu Ramazan Sohbetleri konusu ile Yazar Fatih Çıtlak olacaktır.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı