Dünya Çocuk Hakları Günü Etkinliği…

20 Kasım 2021

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi  “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla atölye çalışmaları düzenledi.

 

AKDEM, “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Çocukları korumak ve yaşam koşullarını iyileştirmek adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ‘Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ imzalanmış ve o tarihten günümüze 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Türkiye, Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 14 Ekim 1990’da imzalamış ve sözleşme 27 Ocak 1995’te Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

2007 yılından bu yana yaptığı çalışmalarda çocukları odağa alan AKDEM, çocuk haklarına dikkat çekmek konu ile ilgili hem aileyi hem de çocuğu bilgilendirmek amacı ile etkinlik düzenledi.

“Çocuğum Haklarımla Varım” sloganıyla düzenlenen ve ebeveynlerin de katıldığı etkinlik çocukların Çocuk Hakları Animasyon Filmi’ni izlemesi ile başladı.

Film sonrası hakları üzerine görüşlerini bildiren çocuklar sonrasında gruplar halinde hakları konusunda poster çalışması yaptı. Verilen hediyelerle etkinlik sona erdi.

 

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı