AKDEM Çarşamba Seminerleri’nde; Bekir Develi ile Hayata Dair…

16 Şubat 2022

Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi tarafından 15 yıldır düzenlenen ‘Çarşamba Seminerleri’ kapsamında ‘Bekir Develi ile Hayata Dair’ sohbeti gerçekleştirildi.

AKDEM’in başarılı çalışmalarından biri olan ‘Çarşamba Seminerleri’ 15 yıldır düzenli olarak halkı bilinçlendirme amacıyla eğitim, psikoloji, iletişim, çocuk gelişimi, sağlıklı beslenme gibi çeşitli konulara eğilmeye devam ediyor.

2007 yılından beri her yaş gurubuna sosyal, psikolojik ve fiziksel desteğin yanı sıra çeşitli konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti veren ‘AKDEM’ Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde Çarşamba Seminerleri kapsamında Televizyon Sunucusu ve Yazar Bekir Develi‘yi ağırladı.

Program 2007 yılından bugüne kadar hizmet çeşitliliğini sürekli artıran, toplumun her kesimine destek veren ve sosyal belediyecilik alanında bir ilk olan AKDEM tanıtım videosuyla başladı.

ÖMER ARISOY, “ÇALIŞMALARIMIZIN ANLAMLI OLMASINI SAĞLAYAN ‘BÜYÜK ZEYTİNBURNU AİLESİ’NİN GÖSTERDİĞİ İLGİ”

Kadın dostu belediyecilik anlayışıyla örnek projeler ortaya koyan ve bu anlamda liderlik eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy seminerde yaptığı konuşmada; “Bütün bu hizmetlerin Zeytinburnu’nda kesintisiz olarak sürmesini sağlayan ‘Büyük Zeytinburnu Ailesi’ne yani sizlere teşekkür ediyorum. Allah eksikliğinizi göstermesin. Elbette bütün bu çalışmalarımızın anlamlı olmasını sağlayan şey sizin bu güzel ilginiz, bu büyük salonu hınca hınç doldurmanız. Bu bize güç ve moral veriyor. Daha çok çalışmamızı sağlıyor. Biliyorum hepiniz Bekir Develi’yi dinlemeye geldiniz dolayısıyla sözlerimi çok uzun tutmak istemiyorum. İnşallah hepimiz için verimli, faydalı bir seminer olur. Bu vesile ile 15 yıldır aralıksız olarak süren Çarşamba Seminerleri’nde emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

”KÖTÜLÜK DE İYİLİK DE İNSANLA ALAKALI”

Yazar Develi Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında; sosyal mecraların kötü bir yer olmadığını aksine doğru kullanıldığında fayda sağladığını bununla birlikte kötü olmaya elverişli olanın insan olduğunu kaydetti.

Gelinen dönemde Z kuşağı olarak belirtilen genç neslin yeterince dinlenilmediğini belirten Develi, gençlerin çok fazla sorularının ve sorunlarının olduğunu; onlarla konuşmanın, dertlerini dinlemenin ve anlamanın önemine değindi.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ni hınca hınç dolduran vatandaşlara yaşadıklarından da örnekler veren Bekir Develi, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemine değinirken geleneklerimizi ve kültürümüzü de nasıl yaşatacağımız konusunda ipuçları verdi.

Yazar Bekir Develi, dünya üzerinde her kesimden insanın yapmakta olduğu ayrıştırmalara, ötekileştirmelere örnekler vererek dinleyicilere birliktelik mesajları vererek sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bazen akıl anlar, bazen kalp anlar. İnsanların giyim, kuşam, inanç ve ibadetlerine bakarak ötekileştirmek doğru değildir. Aksine bu durum toplumu daha çok parçalanmaya iter.”

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı