Anne Adaylarına ‘Gebelik Eğitimi’

26 Aralık 2022

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ve İstinye Üniversitesi İş Birliğiyle gerçekleşen anne adaylarına yönelik ‘Gebelik Eğitimi’nin ilk oturumunda; gebeliğin oluşumu, gebelik izlenimleri ve bağışıklama konuları anlatıldı.

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) ve İstinye Üniversitesi iş birliği ile bebek bekleyen anne adayları için düzenlenen “Gebelik Eğitimleri’ başladı. Haftada 1 gün olmak kaydıyla, 5 hafta boyunca devam edecek eğitimlerde uzmanlar, Zeytinburnu’nda ikamet eden tüm anne adaylarına ücretsiz olarak; gebelik öncesi, süreci ve sonrası dönemlerle ilgili daha bilinçli anne adayları ile sağlıklı nesillerin oluşturulması konusunda bilgi aktaracaklar. Zeytinburnu AKDEM’de gerçekleşen ilk oturumda; anne adaylarına gebeliğin oluşumu, gebelik izlenimleri ve bağışıklama konuları anlatıldı. Gelecek haftalardaki eğitim programında ise, gebelik planlaması, gebelikte ilk 3 ay, gebelikte beslenme, lohusalık ve emzirme, yeni doğan bakımı, lohusa depresyonu, gebelik egzersizi, doğum ve doğum yöntemleri konuları ele alınacak.

AKDEM GEBELİK EĞİTİMLERİ

Gebelik dönemi kadınların hayatında hem ruhsal ve hem bedensel açıdan hassas oldukları çok özel bir zaman dilimidir. Dünyaya yeni gelecek olan bir bebeği bedeninde büyüten anne adayının her açıdan sağlıklı bir gebelik geçirmesi başta kendisinin gebelik döneminde yaşanabilecek problemlerden korunması, karnındaki bebeğin belki hayat boyu yaşayabileceği sağlık problemlerine karşı önlem alınması dolayısıyla sağlıklı bir toplumun meydana gelmesi açısından çok önemlidir. Bunun gerçekleşmesi de anne adayının ve çevresindeki yakınlarının gebelik döneminde ve hatta gebelik öncesi dönemde alacağı eğitimler ve uzmanlardan edinecekleri doğru bilgilerle bilinç düzeylerinin yükselmesi ile mümkün olabilir. Buna karşın anne adaylarının genellikle kendi sağlıkları ve bebeklerinin sağlıkları açısından çok önemli olan bu dönemi çevrelerinden edindikleri kulaktan dolma ya da internetten doğruluğu kesin olmayan kaynaklardan aldıkları bilgilerle geçirdikleri ve sağlam kaynaklardan alacakları doğru bilgiye ulaşmakta zorluk çektikleri görülmektedir.

Daha bilinçli anneler ve daha sağlıklı nesiller hedefiyle yola çıkan AKDEMAile Eğitim ve Danışmanlık Birimi tarafından düzenlenen “Gebelik Eğitimi”İstinye Üniversitesi Öğr. Üyeleri uzman kadrosu tarafından hazırlanan oldukça kapsamlı bir eğitim programı olarak karşımıza çıkıyor.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı