AKDEM Bahçe Seminerlerinde ‘Sağlıklı Cilt Ve Doğal Güzelliğin Sırları’ Anlatıldı…

25 Ağustos 2021

Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) tarafından düzenlenen Bahçe Seminerleri’nin son haftasında ‘Sağlıklı Cilt ve Doğal Güzelliğin Sırları’ konusu ele alındı. Seminer dizisinin son konuğu ise Biyolog / Kozmetolog Pervin Bulgak oldu.

Zeytinburnu Belediyesi bünyesinde hizmet veren AKDEM’in bu yıl ilk kez düzenlediği ‘Bahçe Seminerleri’nde sona gelindi. Doğal ve sağlıklı yaşama dikkat çekmenin amaçlandığı seminer dizisi Ağustos ayı boyunca Merkezefendi Parkı’nda düzenlendi.

Sağlıklı güzellik ile ilgili bilinmesi gerekenleri Biyolog – Kozmetolog Pervin Bulgak Zeytinburnulu kadınlara uygulamalı olarak anlattı. Bulgak; özellikle de yaz mevsiminde, domates maskesinin cildi aknelerden ve lekelerden koruduğunu belirtti.

BU MEVSİMDE EVDE YAPILABİLECEK EN GÜZEL MASKE: DOMATES MASKESİ…

Saç ve vücut bakımı için doğal reçeteler hakkında püf noktalarını anlatan Pervin Bulgak; içerisinde bulunduğumuz yaz mevsiminde yetişen organik domatesle cilde nasıl bakım yapılacağını anlattı. Bulgak, “Domatesin mevsimi, şu an domates sosu hazırlıyorum. Çok basit bir yapımı var. 1 yemek kaşığı domates suyunun içerisine 1 çay kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı sandal ağacı yağı ilave ettikten sonra güzelce karıştırıp, göze çok yaklaşmadan tüm yüz, boyun ve dekolteye uygulanabilir. Cilde sürdükten sonra 15 dakika kadar beklemek yeterli. Biraz ısınıyor, hafif bir karıncalanma hissi yaratıyor. Son olarak ılık suyla durulanıyor. Bu maske haftada 1 yapılabilir. Hem cildin lekelenmesini önler hem yeni oluşan lekeyi açar hem de gözenekleri temizler. Siyah nokta oluşumunu engellerken yüzeysel siyah noktaları da giderir. Maskeyi uygulamak için belli bir yaş sınırı yok, herkes kullanabilir. Sadece hamilelerin bu tip doğal maskeleri yaparken biraz daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 HEM CİLDE HEM DE SAÇ KÖKÜNE AVOKADO MASKESİ…

 Biyolog – kozmetolog Pervin Bulgak, avokado maskesinin de evde kolay yapılabilir tarifler arasında olduğunu belirtti. Bulgak, maskenin yapılışını şöyle anlattı:  “Avokado maskesi, bir C vitamini maskesi. 1 yemek kaşığı avokadoyu bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile ezerek yavaş yavaş karıştırın. Eğer varsa, 1 damla kadar kuşburnu yağı da kullanabilirsiniz. Kuşburnu yağı yoksa adaçayı yağı da ilave edilebilir. Mümkünse evde yaparken ellerinizle karıştırın, böylece tırnaklar da beslenmiş olur. Göz çevresine çok girmeden, masaj yaparak tüm cilde uygulayabilirsiniz. Tırnaklamadan, kan dolaşımını hızlandıracak şekilde masaj yaptıktan sonra 15-20 dakika kadar bekletin. Malzeme artacaktır. Artan malzemeyi hemen saç köklerine sürün. Hiçbir şeyi israf etmeyin. Çünkü kan dolaşımını sağlayacağı için saç köklerinde de aynı etkiyi yaratacaktır. Sonrasında yüzdekini ılık suyla, saçtakini önce soğuk suyla akıtarak ardından şampuanlamanızı öneririm” şeklinde konuştu.

Bulgak çok yağlı cilde sahip olanların avokado maskesinden kaçınmaları gerektiğinin altını çizdi. “Avokadoyu çok yağlı ciltlere önermiyorum. Özellikle akne ve sivilce varsa hiç önermiyorum. Sivilce ve akne varsa, derinin altında bir bakteri var demektir. Her ellemede bakteri hareket edecektir ve oksijenlenip daha başka bir yere bulaşacaktır. Akne ve sivilceli ciltler, yağ içeren avokado maskesini yapmamalılar.”

Bahçe Seminerleri, Ağustos ayı boyunca çeşitli konu ve alanında uzman konuklarla Zeytinburnu halkıyla buluştu. Seminer sonunda katılımcılara ıtır bitkisinden yapılmış canlandırıcı yüz toniği hediye edildi ve limonata ikramı yapıldı.

BENZER HABERLER

Ömer Arısoy
Kadim Anadolu irfanımız ne güzel ifade etmiş; “Düşenin elinden tutmak” diye. Düşenin elinden tutmak, tutup kaldırmak, yürümesine ve hayata devam etmesine yardım etmek, bizim milli hasletlerimizden biridir. Bu milli düsturumuzu son yıllarda genel ve yerel siyasetimizin temeli haline getirdiğimizi milletimiz fark etmiştir.
Devamını Oku...
Ömer Arısoy
Zeytinburnu Belediye Başkanı